01-05-06

MovieBlog Talk #7 - Top 10 beste filmscores...

Aan een filmmuziek fanatiekeling vragen wat zijn (of haar !) 10 favoriete scores zijn, is bijna onbegonnen werk – zowel voor de vrager (die dan een hele resem titels naar zijn (of haar!) hoofd krijgt geslingerd), als de fanatiekeling zelf die eens al zijn (of haar) enthousiasme opzij moet schuiven en echt eens de 10 beste scores uit de hele hoop moet filteren die meteen van zodra hij (of zij) het woord “filmmuziek” horen door zijn (of haar) hoofd flitsen…
Nog mee?
Ik nog net.
Het komt er op neer dat het voor mij, filmmuziek fanatiekeling, dus niet echt gemakkelijk was om er 10 uit te pikken. Ik heb het mezelf dan nog wat moeilijker gemaakt door ook nog eens 10 verschillende componisten te nemen.

Hier is mijn lijstje…

(10) Apollo 13 – James Horner
Tot spijt van velen is de man vooral bekend geworden met de (al dan niet) melige score van Titanic (die ik trouwens, buiten het vreselijke My heart will go on echt nog wel goed vind).
Toch is James Horner voor mij vooral de man van de schitterende soundtrack voor Ron Howard’s Apollo 13. “The Launch”, “The Darkside of the Moon” en de “End Credits” zijn erg goede tracks. Annie Lennox’ “speciale” stem zorgt voor de nodige sfeer en emotie… Zeker eens de moeite dus om eens extra op de muziek te luisteren ;-)

Andere goede James Horner scores: Braveheart, Titanic (waarom niet?), An American Tail, The New World,

(09) The Prince of Egypt – Hans Zimmer
Aaah, Hans Zimmer, de filmcomponist die een hele achterban heeft (zowel van fans als vrij letterlijk – met zijn Media Ventures team (bestaande uit een hele resem componisten) levert hij aan de lopende band soundtracks…
Hoewel de man naar verluidt zelf geen piano kan spelen (op het concert in Gent van enkele jaren terug zou iemand naast het podium zijn pianostukken hebben gespeeld – zo gaat het gerucht toch) heeft hij toch voor heel wat schone filmmuziek gezorgd.Mijn voorkeur gaat uit naar het indrukwekkende The Prince of Egypt. Naast enkele fantastische liedjes (niet van Zimmer btw) (zoals "The Plagues" en "Deliver us") is de animatiefilm van Dreamworks ook voorzien van betoverende muziek, met "The Burning Bush" (niet de president!) als hoogtepunt… Een aanrader!

Andere goede Hans Zimmer scores: Rock, Hannibal (“Virtue”! “The Burning Heart”!), The Lion King,

(08) Sinbad – Legend of the Seven Seas – Harry Gregson-Williams
Een ex-medewerker van Zimmer’s Media Ventures die zijn weg is gegaan. En met reden! Harry Gregson-Williams is één van mijn favoriete componisten, en jammer genoeg nog niet zo gekend bij het grotere publiek (maar welke componist is dat wel…)
Ik heb hier geopteerd voor Sinbad, een vreselijk slechte animatiefilm, maar met fantastische, heerlijke ‘swashbuckling’ muziek. Vanaf “Let the games begin” zit de sfeer er dik in. En het wondermooie en betoverende “Sirens” leidt je zo naar de klippen…
Ik garandeer jullie, voor de muziek loont het nog 75 minuten van je leven aan deze film op te offeren…

Andere goede Harry Gregson-Williams’ scores: Kingdom of Heaven, Shrek, Chronicles of Narnia

(07) Merlin – Trevor Jones
En dan nu naar één van meest ondergewaardeerde componisten van Tinseltown, alhoewel hij één van de meest gekende filmmuziekthema’s heeft geschreven (dat van the last of the Mohicans).
Merlin is een TV-film over – euh – Merlijn (de meest gekende tovenaar voor een zekere Harry Potter voor de proppen kwam) en zijn inbreng in de geschiedenis van Koning Arthur. En Trevor Jones zorgde dus voor de erg goede muziek. Opnieuw een fantastisch hoofdthema, schitterende actiestukken, Middeleeuwse invloeden, … voor elk wat wils. Toptrack is “The Walls are whispering”…

Andere goede Trevor Jones’ scores: The Dark Crystal, Labyrinth (voor de liefhebbers van ‘80s en David Bowie), Loch Ness, The Last of the Mohicans, …

(06) American Beauty – Thomas Newman
Ik ben een erg enthousiaste Thomas Newman fan. Ik hou van zijn vaak erg eenvoudige melodieën gespeeld op erg eenvoudige instrumenten, vaak zonder complexe orkestraties maar toch steeds met erg veel gevoel en dat tikkeltje nostalgie…
In American Beauty vind je een amalgaam van verschillende stijlen: van het heel tedere “American Beauty” (muziek die je hoort tijdens de plastieken zakje-scène) en “Angela Undress” naar meer dissonante stukken of het meer opgejaagde “Dead Already”.

Andere erg goede Thomas Newman scores: Angels in America, Little Women, Finding Nemo, Road to Perdition, …

(05) The Nightmare before Christmas – Danny Elfman
Lang voor The Corpse Bride verraste Tim Burton vriend en vijand met dit heerlijk macabere sprookje (niet door hem zelf geregisseerd, wel geproduceert en “uitgevonden”).
Zoals elke film die iet of wat met de regisseur te maken heeft, zorgde ook hier Danny Elfman voor de muziek, en net als in Charlie and the Chocolate Factory en The Corpse Bride nam de componist heel wat zangpartijen voor zijn rekening.
Nightmare is Elfman op zijn best; je kunt jezelf geen fan noemen als je deze muziek en liedjes niet goed vindt. Grappig, absurd, donker, speels en ook melancholisch… samen scheppen ze een onvergetelijke sfeer met vooral onvergetelijke liedjes…
Allemaal samen!! “This is Halloween, this is Halloween, …”

Andere erg goede Danny Elfman scores: Black Beauty (dat hoodthema!!), Charlie and the Chocolate Factory, Edward Scissorhands, Spider-man 2, The Corpse Bride, …

(04) Beauty and the Beast – Alan Menken
Ik heb mijn Engels geleerd met het meekelen van Menken’s Disneyliedjes (die jullie allemaal kennen, misschien in het Engels, maar vooral in het Nederlands). Nooit meegezongen met “Under the Sea” (“Diep in de zee”), “Arabian Nights” (“Oosterse Nacht”), “A Whole New World “ (geen idee hoe het in het Nederlands heet), “Colors of the Wind” en nog zovele andere instant klassiekers?
En dan mogen we natuurlijk ook niet Beauty and the Beast vergeten, de beste Disney film (naar mijn bescheiden mening…).
Ironisch genoeg vind ik van deze film nu net de liedjes minder. Hier is het de muziek die het hem vooral doet. De schitterende “Overture” (als het zo heet?? In ieder geval de muziek wanneer de verteller de voorgeschiedenis van het Beest verteld), de tere en oh zo romantische viool in “The West Wing” en dan overweldigende magie van “Transformation”, … ik krijg er al kippenvel van door er alleen maar aan te denken.
Haal dus maar snel die video weer van onder het stof en let eens extra op de muziek. Je zult het je niet beklagen!

Andere goede Alan Menken scores: The Little Mermaid, Aladdin, Pocahontas, Hercules, The Hunchback of Notre Dame, …

(03) Atlantis, the Lost Empire – James Newton Howard
Zoals een goede vriend al vermoedde, kon ook James Newton Howard niet uit mijn lijstje mankeren (nog zo één van mijn topcomponisten). Voor deze (eerlijk gezegd niet erg goede) Disney film heeft de man ronduit SCHITTERENDE muziek geschreven! Magisch, betoverend, onwerelds, avontuurlijk, meeslepend, overweldigend, … het zit er allemaal in. Net als Sinbad is dat één van die films die je gewoon moet zien voor de muziek.

Andere erg goede James Newton Howard scores: King Kong, Snow Falling on Cedars, Waterworld, The Village, The Sixth Sense, Alive, …

(02) Star Wars (alle 6) – John Williams
We komen dichter bij de top.
Tja, Star Wars, … nogal vanzelfsprekend denk ik…Filmmuziek zou er wschl heel anders uitgezien hebben, had “the Flanelled One” (George Lucas voor de leken) een synthesizer score gewild (wat indertijd de mode was).
Maar met John Williams krachtige “Main Theme’ (of eigenlijk “Luke’s Theme” als je wilt muggenziften) werd meteen weer leven in de orkestrale score geblazen.
De grootsheid, de thema’s, de grandeur (wil eigenlijk hetzelfde zeggen als ‘grootsheid’ denk ik, maar ik vind het een schoon woord ;-)), …
Williams is er vaak in geslaagd daar waar Lucas pijnlijk faalde. Als je meevoelt met de vreselijke tragedie van Anakin Skywalker komt dat dankzij de muziek, en niet door de stuntelige regie en – euh – acteerprestaties.
Favoriete thema’s: “The Emperor’s Theme”, “Luke and Leia”, “Imperial March, “Across the Stars”(het mooiste liefdesthema ooit geschreven!), “Battle of the Heroes”, “The Force”, …

John Williams is ongetwijfeld één van de meest bekende filmmuziek componisten (en terecht, hoor, al vergeet men vaak dat er ook anderen zijn) dus zijn lijstje van erg goede scores kan uitlopen… ;-): Angela’s Ashes, Indiana Jones, Jaws, Schindler’s List, Amistad, Hook, Born on the fourth of july, JFK, Presumed Innocence, ET, Harry Potter, …

en dan…
S
P
A
N
N
E
N
D
.
.
.

OF TOCH NIET…

(01) The Lord of the Rings Trilogy – Howard Shore
Elke keer opnieuw, en ik bedoel dan ook echt elke keer, bij elke luisterbeurt, van zodra ik nog maar enkele noten van de muziek hoor, ben ik helemaal onder de indruk van het fantastische vakmanschap van Howard Shore.
Toen zoveel jaren geleden werd aangekondigd dat deze vrij onbekende componist de muziek zou schrijven voor het grote Tolkien-epos, was niemand (of toch zeer weinigen) er echt gerust op (ik incluus!).
Maar al snel bleek PJ gelijk te hebben gehad de muziek aan Shore toe te vertrouwen. Zijn score oversteeg elke verwachting, en zelfs een Williams zou niets beter kunnen geschreven hebben. Dit is klasse.
Heerlijke muziek om te analyseren en om duizenden keren opnieuw te horen en te koesteren (klinkt als marketingpraat… sorry!).
Wie krijgt geen kippenvel bij het ontsteken van de bakens, waar de fantastische versie van het “Gondor Thema” ineens een heel nieuwe betekenis gaf aan het woord ‘overweldigend’?
Wie kreeg geen tranen in de ogen wanneer Theodén zijn Rohirrim naar de aanval leidt, onder begeleiding van een (Hardinger) viool die oh zo breekbaar en toch ook krachtig het Rohan thema brengt?
Oh, ik kan hier blijven over doorgaan, en waarschijnlijk volgt er nog wel eens een analyse, misschien wel van de Complete Recordings (die van FOTR zijn al uit), die alleen maar het vakmanschap van Shore benadrukken. Het feit dat op die recordings van meer dan 180 minuten geen enkel moment platvalt of verveelt, zegt genoeg…

Andere goede Howard Shore scores: The Aviator, Silence of the Lambs, The Score, A History of Violence, …

16:12 Gepost door Lachesis Benton | Permalink | Commentaren (38) |  Facebook |

Commentaren

LOTR Op Lord of the Rings na heb ik er allemaal andere. Ik weet weer wat doen :) Ik ga er zeker eens een paar van opzoeken.
Ik heb trouwens geen idee hoe je die vreemde tekens wegkrijgt, ik heb het alleszins nog nooit meegemaakt, zal wel weer iets fout lopen bij Skynet

Gepost door: karen | 01-05-06

woehoe ! wij delen met elkaar twee filmpjes. En dan nog niet van de minste. James Horner kan ik eigenlijk niet meer aanhoren. Ik was als snotneus (mijn niet zo verre verleden) een grote fan van Willow en alles wat er meer gepaard ging. Maar toen vond ik dat hij een beetje teveel in herhaling viel.


het is serieus ambetant om uw tekstjes te lezen. :)) Gezien jij de enige bent met dit probleem denk ik dat je waarschijnlijk ligt aan de manier hoe je de tekst hebt gemaakt. Het lijkt dat hij bepaalde tekens niet herkent. Heb je deze tekst opgemaakt in een speciaal lettertype ...

Gepost door: dave | 01-05-06

ja hé tis echt enorm vervelend...

ironisch genoeg had ik nu als basislettertype gewoon Times New Roman behouden - anders pak ik altijd een ander in word... misscihen kan ik het idd eens proberen te herpasten vanuit een ander lettertype...

Gepost door: Lachesis | 01-05-06

skynet het probleem heeft zich blijkbaar vanzelf opgelost want alles is nu leesbaar.
bloggen bij skynet, het blijft een onderneming met veel verrassingen :)

Gepost door: karen | 02-05-06

Life would be so much better with background music! Leuk lijstje. Ik ga met velen akkoord.
Toch zou ik bij James Newton Howard zijn Batman Begins score zetten. Die vind ik echt geweldig om te horen.
En Hans Zimmers beste score vind ik nog steeds die van The Last Samurai. Die van Gladiator vind ik persoonlijk zelfs een beetje overschat. (de gustibus et coloribus non disputandum est)
Bij Elfman: prachtige keuze. Ik zou zelf twijfelen tussen die en Men In Black, maar Nightmare heeft toch dat ietsje meer.

En A Whole New World heet Een Nieuw Begin in het Nederlands. ;-)

P.S. let niet op de titel van deze reactie. Is gewoon één van mijn favoriete quotes en ik vond ze hier wel passen.

Gepost door: Steve | 03-05-06

---- toch wel interessant om meer aan de weet te komen over de componisten van de filmmuziek, groetjes van het radiococoonteam, liefs rietje

Gepost door: rietje | 09-06-06

the rock persoonlijk denk ik dat The Rock Soundtrack ook een plekje verdiend in de top 10 ;-)

Moira, je weet hoe je mij kan contacteren

V for Vanity

Gepost door: Verbal | 23-06-06

Dontae b2bd18a7d96abe7f012a71f1af378bf1 tanzaniahistoria" target="_blank">http://6.habladeamor.com/tanzaniahistoria/">tanzaniahistoria http://14.larobustalira.com/planificacionmantenimientoindustrial/ mudanzacarballo" target="_blank">http://12.habladeamor.com/mudanzacarballo/">mudanzacarballo icodvinointroduccion" target="_blank">http://17.esahistoria.com/icodvinointroduccion/">icodvinointroduccion http://4.mujerconvida.com/juegoderol/ disenowebinmobiliariamadrid" target="_blank">http://14.mujerconvida.com/disenowebinmobiliariamadrid/">disenowebinmobiliariamadrid chaletlhospitaletllobregat" target="_blank">http://3.esahistoria.com/chaletlhospitaletllobregat/">chaletlhospitaletllobregat http://17.mujerconvida.com/ofertaalquilercochecanaria/ raulolarte" target="_blank">http://3.aldesmemoriado.com/raulolarte/">raulolarte chochonegra" target="_blank">http://14.larobustalira.com/chochonegra/">chochonegra http://19.habladeamor.com/plantines/ centenillo" target="_blank">http://14.aldesmemoriado.com/centenillo/">centenillo sintetizadorfrecuencia" target="_blank">http://16.esahistoria.com/sintetizadorfrecuencia/">sintetizadorfrecuencia http://3.aldesmemoriado.com/mudanzacatral/ fotovenezolana" target="_blank">http://3.mujerconvida.com/fotovenezolana/">fotovenezolana dentistapalma" target="_blank">http://17.aldesmemoriado.com/dentistapalma/">dentistapalma http://4.esahistoria.com/maletinarchivoadjuntos/ chipredescripcion" target="_blank">http://9.aldesmemoriado.com/chipredescripcion/">chipredescripcion casadaerotica" target="_blank">http://17.mujerconvida.com/casadaerotica/">casadaerotica http://7.larobustalira.com/parquenacionalesdevenezuela/ garruchatiempo" target="_blank">http://10.larobustalira.com/garruchatiempo/">garruchatiempo campinginternacionaldecalonge" target="_blank">http://19.larobustalira.com/campinginternacionaldecalonge/">campinginternacionaldecalonge http://7.mujerconvida.com/canaltvperu/ descargagratispowerpoint" target="_blank">http://17.aldesmemoriado.com/descargagratispowerpoint/">descargagratispowerpoint 5d7454fbd8bd8cdd10db95c5fd1a5adb

Gepost door: Kadeem | 26-09-06

Sebastian Hello, nice to see you here. There are some very interesting links, I've found yesterday. Come on and see them!mp3" target="_blank">http://rinieri.info/forum/68.html">mp3 moltheni prestito bressana bottarone http://baldo.info/famiglia/16.html href="germogli" target="_blank">http://mariotto.info/immagini/92.html">germogli di soia cavo component http://guccio.info/sogni/78.html href="effetto" target="_blank">http://ugolino.info/guestbook/47.html">effetto cortisone tavoli ping pong toscana http://baldo.info/notizie/70.html href="vino" target="_blank">http://romolo.info/registrati/96.html">vino procanico di banditaccia comune di battipaglia it http://romolo.info/sogni/84.html href="lettore" target="_blank">http://guccio.info/mondo/27.html">lettore sim arenella resort http://rinieri.info/scuola/86.html href="assicurazione" target="_blank">http://rinieri.info/agenda/46.html">assicurazione maranello comune sesto s giovanni http://mariotto.info/guestbook/2.html href="promozioni" target="_blank">http://romolo.info/lavoro/35.html">promozioni cellulare immobile appartamento affitto http://guccio.info/sogni/49.html href="brixia" target="_blank">http://romolo.info/notizie/46.html">brixia viaggi sicilia incontro sopron http://romolo.info/blog/42.html href="restauro" target="_blank">http://mariotto.info/agenda/37.html">restauro affresco elaborazione torino http://mariotto.info/programmi/3.html href="ragazza" target="_blank">http://rinieri.info/guestbook/62.html">ragazza 18 anno gravida foto corso cinese http://rinieri.info/sogni/59.html href="vendita" target="_blank">http://ugolino.info/lavoro/19.html">vendita scarpa online foto roberta giarrusso http://ugolino.info/diploma/21.html href="hotel" target="_blank">http://baldo.info/sogni/40.html">hotel paganelli venezia libreria dwg http://romolo.info/registrati/2.htmlHappy new year, crazy sweetheart!

Gepost door: Talon | 06-10-06

Yosef f363b2d1dcdbf50eef549c7524e9caa3" target="_blank">http://1.diversecolpe.com/hackerarelibero/"> hackerarelibero http://14.diversecolpe.com/pordenone/ " target="_blank">http://3.secomitenne.com/3rdrockfromsunguida/"> 3rdrockfromsunguida " target="_blank">http://7.madimmi.com/cartucciamaledetta/"> cartucciamaledetta http://10.diversecolpe.com/borsaportapcsamsonite/ " target="_blank">http://4.letrefaville.com/assicurazioneeconomicaauto/"> assicurazioneeconomicaauto " target="_blank">http://18.quandotusarai.com/fiumicinocivitavecchiaporto/"> fiumicinocivitavecchiaporto http://16.secomitenne.com/quizpatenteb/ " target="_blank">http://6.madimmi.com/arinnapoli/"> arinnapoli " target="_blank">http://9.letrefaville.com/lavoroneuchtel/"> lavoroneuchtel http://3.letrefaville.com/contrattodirigenteindustriale/ " target="_blank">http://5.madimmi.com/riparazionecerchiolega/"> riparazionecerchiolega " target="_blank">http://5.quandotusarai.com/lotteriaitalia/"> lotteriaitalia http://10.quandotusarai.com/candidaintestinale/ " target="_blank">http://9.secomitenne.com/fuocodartificio/"> fuocodartificio " target="_blank">http://20.madimmi.com/mutuocasaagevolato/"> mutuocasaagevolato http://4.secomitenne.com/ilcittadinodimonzaebrianza/ " target="_blank">http://8.quandotusarai.com/hplaptopamdathlonportatile/"> hplaptopamdathlonportatile " target="_blank">http://16.secomitenne.com/regionemarche/"> regionemarche http://14.diversecolpe.com/iserniaagriturismo/ " target="_blank">http://12.secomitenne.com/motorolacustodiacellulare/"> motorolacustodiacellulare " target="_blank">http://9.letrefaville.com/gruppobeamilano/"> gruppobeamilano http://3.quandotusarai.com/tarbresciaitvoceprovvedimento/ " target="_blank">http://2.letrefaville.com/ufficiobrugnato/"> ufficiobrugnato 4f5ec7c780e0b72c2dd0ae62dbebe6b5

Gepost door: Rolando | 07-10-06

Samir 3f3798c2bd5c9de58d28f5f922dd4d54 " target="_blank">http://10.dibruttezze.com/ufficiomarsala/"> ufficiomarsala http://16.disublime.com/ragazzacastegnero/ " target="_blank">http://19.dellaforza.com/castellopietrafitta/"> castellopietrafitta " target="_blank">http://11.dibruttezze.com/farmaciamilano/"> farmaciamilano http://16.edafiglie.com/oraziococlite/ " target="_blank">http://7.disublime.com/volilastminuteperamsterdam/"> volilastminuteperamsterdam " target="_blank">http://7.dellaforza.com/serbatoiocompressore/"> serbatoiocompressore http://11.dibruttezze.com/principicontabileoic/ " target="_blank">http://4.disublime.com/giornaliquotidianoitaliani/"> giornaliquotidianoitaliani " target="_blank">http://14.dellaforza.com/nominatigrandefratello/"> nominatigrandefratello http://14.edafiglie.com/auricolarepanasonic/ " target="_blank">http://13.ancosventura.com/macchinacaseificio/"> macchinacaseificio " target="_blank">http://2.ancosventura.com/contrattodirigentiindustriali/"> contrattodirigentiindustriali http://16.dellaforza.com/eclissisolemarzo2006/ " target="_blank">http://18.edafiglie.com/filmebreo/"> filmebreo " target="_blank">http://18.ancosventura.com/smssvalentino/"> smssvalentino http://16.dibruttezze.com/abbigliamentofelpa/ " target="_blank">http://11.disublime.com/bucatinisaporiti/"> bucatinisaporiti " target="_blank">http://17.ancosventura.com/prenotazionetaximilano/"> prenotazionetaximilano http://6.ancosventura.com/decorarelepareti/ " target="_blank">http://14.disublime.com/corrosionechimica/"> corrosionechimica " target="_blank">http://16.ancosventura.com/comunedigallipoli/"> comunedigallipoli http://3.edafiglie.com/incontriverona/ " target="_blank">http://19.edafiglie.com/corsointernetgratis/"> corsointernetgratis f80758434e1aa8b7f4f43484bba3f507

Gepost door: Zachary | 15-10-06

Alvin 614ac6efffeaf9ac09405a5abb9177ff" target="_blank">http://17.altrosospiro.com/passitodipantelleria/"> passitodipantelleria http://9.lacuginetta.com/collianiene/ " target="_blank">http://18.edeimosconi.com/platonemitocaverna/"> platonemitocaverna " target="_blank">http://12.edeimosconi.com/antibufala/"> antibufala http://2.altrosospiro.com/stipititoscana/ " target="_blank">http://11.unavisita.com/suoneriasherylcrow/"> suoneriasherylcrow " target="_blank">http://14.suasalute.com/concessionarianissanumbria/"> concessionarianissanumbria http://5.unavisita.com/incontrocarnac/ " target="_blank">http://17.unavisita.com/albergo2stellebasilea/"> albergo2stellebasilea " target="_blank">http://20.altrosospiro.com/ordinearchitettoverona/"> ordinearchitettoverona http://16.edeimosconi.com/bollettinopollino/ " target="_blank">http://2.edeimosconi.com/galleriafotonuda/"> galleriafotonuda " target="_blank">http://2.suasalute.com/assicurazionelasvegas/"> assicurazionelasvegas http://16.suasalute.com/cascoshoeiraid/ " target="_blank">http://6.unavisita.com/contrattodilavoroperbadante/"> contrattodilavoroperbadante " target="_blank">http://15.edeimosconi.com/fruttasecca/"> fruttasecca http://15.lacuginetta.com/bucodellozono/ " target="_blank">http://8.unavisita.com/derbymilaninterfoto/"> derbymilaninterfoto " target="_blank">http://6.unavisita.com/frasiauguralipermatrimoniomarche/"> frasiauguralipermatrimoniomarche http://17.suasalute.com/storiadellacanzonenapoletana/ " target="_blank">http://4.suasalute.com/prestitopoggioberni/"> prestitopoggioberni " target="_blank">http://7.suasalute.com/cartinastradalipiemonte/"> cartinastradalipiemonte http://20.edeimosconi.com/cucinaricettaantica/ " target="_blank">http://4.unavisita.com/locandinagoodnightandgoodluck/"> locandinagoodnightandgoodluck 66735e78086c224d0cead89dc6588a3a

Gepost door: Nasir | 18-10-06

Gannon 7269af00c4463104763726b1ba18fd69" target="_blank">http://10.altraparte.com/batteriagd90panasonic/"> batteriagd90panasonic http://8.cangiquasi.com/digitaltriocordlessmaster/ " target="_blank">http://12.altrolinguaggio.com/prestitoayas/"> prestitoayas " target="_blank">http://2.altraparte.com/infissoeserramentipiemonte/"> infissoeserramentipiemonte http://19.anchecoloro.com/residencegolfoaranci/ " target="_blank">http://6.cangiquasi.com/prestitodonoreelicicoltura/"> prestitodonoreelicicoltura " target="_blank">http://15.nonpotevo.com/accessoriocasacomputer/"> accessoriocasacomputer http://20.altrolinguaggio.com/apeelaborato/ " target="_blank">http://19.anchecoloro.com/hotelpanamadiroma/"> hotelpanamadiroma " target="_blank">http://1.altrolinguaggio.com/costruzioneastronomia/"> costruzioneastronomia http://11.altrolinguaggio.com/uncicloneincasa/ " target="_blank">http://1.altrolinguaggio.com/assicurazionecagno/"> assicurazionecagno " target="_blank">http://18.altraparte.com/agriturismodilevate/"> agriturismodilevate http://17.cangiquasi.com/abitocerimoniacalabria/ " target="_blank">http://2.anchecoloro.com/aladinoflip/"> aladinoflip " target="_blank">http://12.altraparte.com/concorsoministeroaffareestero/"> concorsoministeroaffareestero http://14.cangiquasi.com/tariffavistodingresso/ " target="_blank">http://10.altraparte.com/acquistorete/"> acquistorete " target="_blank">http://16.cangiquasi.com/enzogragnaniello/"> enzogragnaniello http://12.altrolinguaggio.com/energoclub/ " target="_blank">http://5.cangiquasi.com/ranapescatrice/"> ranapescatrice " target="_blank">http://13.anchecoloro.com/madonnadiguadalupe/"> madonnadiguadalupe http://8.altrolinguaggio.com/tivutibiit/ " target="_blank">http://5.cangiquasi.com/fimiit/"> fimiit 697da96da1ec8ea1b4ae3550d28214c4

Gepost door: Mohamed | 20-10-06

Gannon 7269af00c4463104763726b1ba18fd69" target="_blank">http://10.altraparte.com/batteriagd90panasonic/"> batteriagd90panasonic http://8.cangiquasi.com/digitaltriocordlessmaster/ " target="_blank">http://12.altrolinguaggio.com/prestitoayas/"> prestitoayas " target="_blank">http://2.altraparte.com/infissoeserramentipiemonte/"> infissoeserramentipiemonte http://19.anchecoloro.com/residencegolfoaranci/ " target="_blank">http://6.cangiquasi.com/prestitodonoreelicicoltura/"> prestitodonoreelicicoltura " target="_blank">http://15.nonpotevo.com/accessoriocasacomputer/"> accessoriocasacomputer http://20.altrolinguaggio.com/apeelaborato/ " target="_blank">http://19.anchecoloro.com/hotelpanamadiroma/"> hotelpanamadiroma " target="_blank">http://1.altrolinguaggio.com/costruzioneastronomia/"> costruzioneastronomia http://11.altrolinguaggio.com/uncicloneincasa/ " target="_blank">http://1.altrolinguaggio.com/assicurazionecagno/"> assicurazionecagno " target="_blank">http://18.altraparte.com/agriturismodilevate/"> agriturismodilevate http://17.cangiquasi.com/abitocerimoniacalabria/ " target="_blank">http://2.anchecoloro.com/aladinoflip/"> aladinoflip " target="_blank">http://12.altraparte.com/concorsoministeroaffareestero/"> concorsoministeroaffareestero http://14.cangiquasi.com/tariffavistodingresso/ " target="_blank">http://10.altraparte.com/acquistorete/"> acquistorete " target="_blank">http://16.cangiquasi.com/enzogragnaniello/"> enzogragnaniello http://12.altrolinguaggio.com/energoclub/ " target="_blank">http://5.cangiquasi.com/ranapescatrice/"> ranapescatrice " target="_blank">http://13.anchecoloro.com/madonnadiguadalupe/"> madonnadiguadalupe http://8.altrolinguaggio.com/tivutibiit/ " target="_blank">http://5.cangiquasi.com/fimiit/"> fimiit 697da96da1ec8ea1b4ae3550d28214c4

Gepost door: Mohamed | 20-10-06

Liam a90e732e7abcc1f1e025a6e085d21945" target="_blank">http://14.glibasta.com/nirvanatesti/"> nirvanatesti http://17.appuntoera.com/modellodelega/ " target="_blank">http://13.appuntoera.com/collezionismorobaantiche/"> collezionismorobaantiche " target="_blank">http://7.dimemorie.com/agriturismocortinad/"> agriturismocortinad http://16.quellamaniera.com/newcastlecosefare/ " target="_blank">http://1.glibasta.com/assicurazionebrema/"> assicurazionebrema " target="_blank">http://12.quellamaniera.com/frigoriferocombinatiindesit/"> frigoriferocombinatiindesit http://1.sialzarono.com/cannepescasurf/ " target="_blank">http://10.glibasta.com/eccociqua/"> eccociqua " target="_blank">http://19.glibasta.com/mobilitafraenti/"> mobilitafraenti http://15.glibasta.com/soccorsopistasci/ " target="_blank">http://10.dimemorie.com/codicivideogames/"> codicivideogames " target="_blank">http://10.sialzarono.com/incontrocastiglionefalletto/"> incontrocastiglionefalletto http://17.quellamaniera.com/culleperneonati/ " target="_blank">http://8.dimemorie.com/tecnichetelemarketing/"> tecnichetelemarketing " target="_blank">http://12.sialzarono.com/esplosivo/"> esplosivo http://9.sialzarono.com/documentoprivacy/ " target="_blank">http://4.glibasta.com/vinocarato/"> vinocarato " target="_blank">http://7.quellamaniera.com/raduno500/"> raduno500 http://5.dimemorie.com/prestitodeauville/ " target="_blank">http://19.glibasta.com/cinecait/"> cinecait " target="_blank">http://11.glibasta.com/mappamontereale/"> mappamontereale http://9.glibasta.com/connettorerj45/ " target="_blank">http://2.sialzarono.com/felpaconzip/"> felpaconzip 1cedc2746ee98a8fb5d34f23016ffb43

Gepost door: Derek | 21-10-06

Jimmy b9a74140902e444c1ca1eefd3a7933b4 " target="_blank">http://17.inlontananza.com/copioniteatrali/"> copioniteatrali http://3.lelucciole.com/condizionatoreofferta/ " target="_blank">http://17.inlontananza.com/penisolascandinava/"> penisolascandinava " target="_blank">http://13.inlontananza.com/musicaclassicait/"> musicaclassicait http://15.erecavano.com/massagiatrice/ " target="_blank">http://14.inlontananza.com/scaricamp3libertyx/"> scaricamp3libertyx " target="_blank">http://15.lelucciole.com/bananacontabilita/"> bananacontabilita http://18.sicontempla.com/hotelgoriziavaligiavenezia/ " target="_blank">http://3.sicontempla.com/finanziariainfranchising/"> finanziariainfranchising " target="_blank">http://4.lelucciole.com/guidenaturalistiche/"> guidenaturalistiche http://14.difrequente.com/ragazzocardanoalcampo/ " target="_blank">http://10.lelucciole.com/stadiograndetorino/"> stadiograndetorino " target="_blank">http://10.inlontananza.com/ragazzoasnieressurseine/"> ragazzoasnieressurseine http://7.difrequente.com/migliorecellularecampania/ " target="_blank">http://13.inlontananza.com/lineaguidamanutenzioneariacondizionata/"> lineaguidamanutenzioneariacondizionata " target="_blank">http://1.inlontananza.com/giochijavanecgratis/"> giochijavanecgratis http://8.sicontempla.com/trustvideosorveglianzawireless/ " target="_blank">http://11.lelucciole.com/vetromuranobugia/"> vetromuranobugia " target="_blank">http://17.erecavano.com/avvocatominori/"> avvocatominori http://5.lelucciole.com/fotocameradigitaleoregonscientific/ " target="_blank">http://11.sicontempla.com/tottiblasi/"> tottiblasi " target="_blank">http://15.difrequente.com/paginagiallelavoro/"> paginagiallelavoro http://15.inlontananza.com/codicegiocoplaystationgratis/ " target="_blank">http://1.lelucciole.com/ragazzagavardo/"> ragazzagavardo f00267447565fc194a8c0671abd83bbe

Gepost door: Khiry | 21-10-06

Bruno 83f5d3b4f75941d5cbf5aae5b7bd4d64" target="_blank">http://18.eranoimiei.com/ricambiooriginali/"> ricambiooriginali http://16.albattesmo.com/softwaregestioneinternetpoint/ " target="_blank">http://7.eranoimiei.com/ingrossovenditadvdvergini/"> ingrossovenditadvdvergini " target="_blank">http://10.dimennobil.com/sametrattori/"> sametrattori http://12.eranoimiei.com/pinschernano/ " target="_blank">http://19.dimennobil.com/pretipedofiloviolenzasuora/"> pretipedofiloviolenzasuora " target="_blank">http://2.eranoimiei.com/fotokatiagrandefratello/"> fotokatiagrandefratello http://13.albattesmo.com/analisimercatoorologio/ " target="_blank">http://9.miebrevi.com/trascend/"> trascend " target="_blank">http://5.albattesmo.com/cattedraledibarcellona/"> cattedraledibarcellona http://16.dimennobil.com/svizzerasaintmoritz/ " target="_blank">http://14.miebrevi.com/aulacorso/"> aulacorso " target="_blank">http://7.dimennobil.com/plumcakelimone/"> plumcakelimone http://2.eranoimiei.com/caravaneribausata/ " target="_blank">http://4.lapietosa.com/finanziamentoseravezza/"> finanziamentoseravezza " target="_blank">http://9.lapietosa.com/suoneriainnolazionokiagratis/"> suoneriainnolazionokiagratis http://18.miebrevi.com/shakespearesognonotteestate/ " target="_blank">http://16.eranoimiei.com/energiasussidiaria/"> energiasussidiaria " target="_blank">http://12.albattesmo.com/parcoamericani/"> parcoamericani http://13.miebrevi.com/casalmaiocco/ " target="_blank">http://12.dimennobil.com/alloggiomassacarrara/"> alloggiomassacarrara " target="_blank">http://12.dimennobil.com/contrattolocazioneregistrazione/"> contrattolocazioneregistrazione http://3.miebrevi.com/autonoleggiosanbenedettopo/ " target="_blank">http://17.miebrevi.com/segadatraforo/"> segadatraforo a715a0d910114e8d3e64665aa86acc3d

Gepost door: Kristian | 24-10-06

Byron f7fd134d344cfda08dd669d3e5809d7b" target="_blank">http://3.spirtidiletti.com/fotocamperusati/"> fotocamperusati http://2.gentilpersona.com/amoreepocavittoriana/ " target="_blank">http://6.spirtidiletti.com/unicreditbancacasa/"> unicreditbancacasa " target="_blank">http://19.madrivolesti.com/sancesareo/"> sancesareo http://8.spirtidiletti.com/bungalowssicilia/ " target="_blank">http://19.madrivolesti.com/trucchips/"> trucchips " target="_blank">http://2.carifrutti.com/immaginitropicali/"> immaginitropicali http://10.carifrutti.com/regressionelineare/ " target="_blank">http://18.tempiosuona.com/giochifamiglianatale/"> giochifamiglianatale " target="_blank">http://18.carifrutti.com/agriturismoconbeautyfarmitalia/"> agriturismoconbeautyfarmitalia http://2.madrivolesti.com/saleconventionagrigento/ " target="_blank">http://18.carifrutti.com/basketgenova/"> basketgenova " target="_blank">http://1.spirtidiletti.com/decorazioniadesive/"> decorazioniadesive http://8.spirtidiletti.com/cartinageograficheregioneditalia/ " target="_blank">http://19.carifrutti.com/scaricagiochierotici/"> scaricagiochierotici " target="_blank">http://15.spirtidiletti.com/comunediteramo/"> comunediteramo http://17.gentilpersona.com/comuneciampino/ " target="_blank">http://8.tempiosuona.com/assicurazionemonterosso/"> assicurazionemonterosso " target="_blank">http://11.gentilpersona.com/lottofrequenza/"> lottofrequenza http://16.spirtidiletti.com/zodiac1900ci/ " target="_blank">http://16.gentilpersona.com/configurazionelg8110/"> configurazionelg8110 " target="_blank">http://3.spirtidiletti.com/girasolevangogh/"> girasolevangogh http://9.carifrutti.com/camiciamanichecorte/ " target="_blank">http://3.tempiosuona.com/elementiretributivi/"> elementiretributivi ab063cbfa86ca12e00014814032bf26b

Gepost door: Jamil | 24-10-06

Terry 0f44e058e9bee6f320bc9921a6554444" target="_blank">http://10.miebrevi.com/cucinemuraturacucina/"> cucinemuraturacucina http://8.dimennobil.com/emenuelafolliero/ " target="_blank">http://15.miebrevi.com/immaginidelfilmmatrix/"> immaginidelfilmmatrix " target="_blank">http://18.dimennobil.com/tortamelaalcioccolato/"> tortamelaalcioccolato http://14.eranoimiei.com/assicurazionegrumellomonte/ " target="_blank">http://1.dimennobil.com/eternopresenteit/"> eternopresenteit " target="_blank">http://3.eranoimiei.com/relazionebiologia/"> relazionebiologia http://8.miebrevi.com/lavorovalenciennes/ " target="_blank">http://11.lapietosa.com/disconightroma/"> disconightroma " target="_blank">http://12.dimennobil.com/accordocanzoniitaliane/"> accordocanzoniitaliane http://2.lapietosa.com/agenziaregionaledellavoro/ " target="_blank">http://2.albattesmo.com/palermointroduzione/"> palermointroduzione " target="_blank">http://19.miebrevi.com/pernottamentocentroroma/"> pernottamentocentroroma http://18.miebrevi.com/scaricamp3panjabimc/ " target="_blank">http://10.lapietosa.com/cavovideotasker/"> cavovideotasker " target="_blank">http://14.miebrevi.com/battistrada/"> battistrada http://7.dimennobil.com/sessohentay/ " target="_blank">http://5.albattesmo.com/immaginidelsahel/"> immaginidelsahel " target="_blank">http://5.lapietosa.com/ministerofinanzamodello730/"> ministerofinanzamodello730 http://4.albattesmo.com/appartamentopavia/ " target="_blank">http://1.dimennobil.com/popolazioneasiatica/"> popolazioneasiatica " target="_blank">http://19.dimennobil.com/mazzolaclaudio/"> mazzolaclaudio http://9.eranoimiei.com/modaanno6080/ " target="_blank">http://19.lapietosa.com/polarisitalia/"> polarisitalia 7b9e482e5b27d224b2c223989d004cd2

Gepost door: Denis | 26-10-06

Terry 0f44e058e9bee6f320bc9921a6554444" target="_blank">http://10.miebrevi.com/cucinemuraturacucina/"> cucinemuraturacucina http://8.dimennobil.com/emenuelafolliero/ " target="_blank">http://15.miebrevi.com/immaginidelfilmmatrix/"> immaginidelfilmmatrix " target="_blank">http://18.dimennobil.com/tortamelaalcioccolato/"> tortamelaalcioccolato http://14.eranoimiei.com/assicurazionegrumellomonte/ " target="_blank">http://1.dimennobil.com/eternopresenteit/"> eternopresenteit " target="_blank">http://3.eranoimiei.com/relazionebiologia/"> relazionebiologia http://8.miebrevi.com/lavorovalenciennes/ " target="_blank">http://11.lapietosa.com/disconightroma/"> disconightroma " target="_blank">http://12.dimennobil.com/accordocanzoniitaliane/"> accordocanzoniitaliane http://2.lapietosa.com/agenziaregionaledellavoro/ " target="_blank">http://2.albattesmo.com/palermointroduzione/"> palermointroduzione " target="_blank">http://19.miebrevi.com/pernottamentocentroroma/"> pernottamentocentroroma http://18.miebrevi.com/scaricamp3panjabimc/ " target="_blank">http://10.lapietosa.com/cavovideotasker/"> cavovideotasker " target="_blank">http://14.miebrevi.com/battistrada/"> battistrada http://7.dimennobil.com/sessohentay/ " target="_blank">http://5.albattesmo.com/immaginidelsahel/"> immaginidelsahel " target="_blank">http://5.lapietosa.com/ministerofinanzamodello730/"> ministerofinanzamodello730 http://4.albattesmo.com/appartamentopavia/ " target="_blank">http://1.dimennobil.com/popolazioneasiatica/"> popolazioneasiatica " target="_blank">http://19.dimennobil.com/mazzolaclaudio/"> mazzolaclaudio http://9.eranoimiei.com/modaanno6080/ " target="_blank">http://19.lapietosa.com/polarisitalia/"> polarisitalia 7b9e482e5b27d224b2c223989d004cd2

Gepost door: Denis | 26-10-06

Haden 9ff473240e0dbcc1f114f476eb8eeb5b " target="_blank">http://17.pareadavanti.com/kitcalciolegea/"> kitcalciolegea http://2.quellefoci.com/pastorealsaziano/ " target="_blank">http://15.chesoggioga.com/vignettadanesi/"> vignettadanesi " target="_blank">http://7.moltoradi.com/cinemareggiocalabria/"> cinemareggiocalabria http://13.quellefoci.com/siparioit/ " target="_blank">http://20.chesoggioga.com/orizzonteimmobiliare/"> orizzonteimmobiliare " target="_blank">http://18.quellefoci.com/decorazioneunghia/"> decorazioneunghia http://12.pareadavanti.com/prestitoorcianodipesaro/ " target="_blank">http://19.feroadetade.com/modelliprivacy/"> modelliprivacy " target="_blank">http://12.quellefoci.com/profumiuomocalvinklein/"> profumiuomocalvinklein http://13.pareadavanti.com/immaginestarpiufamosamondo/ " target="_blank">http://15.quellefoci.com/sessogratisgay/"> sessogratisgay " target="_blank">http://11.chesoggioga.com/finanziamentocepagatti/"> finanziamentocepagatti http://15.feroadetade.com/firenzecertosagalluzzo/ " target="_blank">http://19.moltoradi.com/scarpadonnasportiva/"> scarpadonnasportiva " target="_blank">http://8.pareadavanti.com/telefonofax/"> telefonofax http://9.pareadavanti.com/hotelgermaniaamonacodibaviera/ " target="_blank">http://8.feroadetade.com/angellospinoffdibuffy/"> angellospinoffdibuffy " target="_blank">http://15.chesoggioga.com/coordinateterrestri/"> coordinateterrestri http://12.pareadavanti.com/societaselezionepersonalebergamo/ " target="_blank">http://7.pareadavanti.com/centrobenessereemiliaromagna/"> centrobenessereemiliaromagna " target="_blank">http://18.feroadetade.com/lamoreeunacosameravigliosa/"> lamoreeunacosameravigliosa http://2.chesoggioga.com/bedandbreakfastpoggiorenatico/ " target="_blank">http://2.moltoradi.com/climatizzatoreunitaesterna/"> climatizzatoreunitaesterna ad17cc073638131a25e0a46b7902d7ee

Gepost door: Dominik | 26-10-06

My homepage Well done!
[url=http://jjzwdmst.com/fxvh/cwre.html]My homepage[/url] | [url=http://wmgnvnff.com/cmdw/klmn.html]Cool site[/url]

Gepost door: Judy | 26-10-06

My homepage Great work!
http://jjzwdmst.com/fxvh/cwre.html | http://okjrwchb.com/ttie/npce.html

Gepost door: Lori | 26-10-06

Devyn c6af74f887c394c26a6a6ddd6c7d42b5" target="_blank">http://3.unaimmagine.com/floppyavvio/"> floppyavvio http://9.ilqualeorto.com/robotariete/ " target="_blank">http://19.ecavaliere.com/boshelettrodomestico/"> boshelettrodomestico " target="_blank">http://16.ecavaliere.com/rexrd1871/"> rexrd1871 http://16.ilqualeorto.com/ufficiobraies/ " target="_blank">http://3.inferriata.com/pornostarebony/"> pornostarebony " target="_blank">http://11.inferriata.com/ragazzasoresina/"> ragazzasoresina http://3.unaimmagine.com/daewoolavatrice/ " target="_blank">http://12.inferriata.com/registratorerevox/"> registratorerevox " target="_blank">http://5.inferriata.com/ragazzomassaciuccoli/"> ragazzomassaciuccoli http://9.ecavaliere.com/prestitolestizza/ " target="_blank">http://2.ecavaliere.com/napolihotelbritannique/"> napolihotelbritannique " target="_blank">http://3.inferriata.com/tessutonervoso/"> tessutonervoso http://1.unaimmagine.com/kiausata/ " target="_blank">http://5.unaimmagine.com/fiat500r/"> fiat500r " target="_blank">http://14.inferriata.com/daietb/"> daietb http://5.unaimmagine.com/hotelvaldagno/ " target="_blank">http://8.inferriata.com/ufficiomortara/"> ufficiomortara " target="_blank">http://11.ilqualeorto.com/percheilmareesalato/"> percheilmareesalato http://9.ilqualeorto.com/cazzouomonudo/ " target="_blank">http://16.ecavaliere.com/edizionimaster/"> edizionimaster " target="_blank">http://14.inferriata.com/osavillage/"> osavillage http://20.ilqualeorto.com/latifoglie/ " target="_blank">http://10.unaimmagine.com/linguaamericana/"> linguaamericana 92e29be12fc6680f01c3098d43e1051b

Gepost door: Bryant | 28-10-06

Bradly 6dac30a4f28a5e42bd155fa6cfca6fda" target="_blank">http://18.ducasorrise.com/sgravifiscale/"> sgravifiscale http://16.sovraletempie.com/mariagraziamessina/ " target="_blank">http://16.ducasorrise.com/contrattoatermine/"> contrattoatermine " target="_blank">http://15.tostopiega.com/bedandbreakfastpalena/"> bedandbreakfastpalena http://18.tostopiega.com/romanegozi/ " target="_blank">http://12.altruidismala.com/finanziamentocupramarittima/"> finanziamentocupramarittima " target="_blank">http://6.altruidismala.com/paridispari/"> paridispari http://16.tostopiega.com/sole24orescuola/ " target="_blank">http://15.viaschietta.com/sempronianoappartamento/"> sempronianoappartamento " target="_blank">http://16.sovraletempie.com/romagnanosesia/"> romagnanosesia http://6.ducasorrise.com/personaggiogiardinofinzicontino/ " target="_blank">http://14.ducasorrise.com/dvdportatileamstrad/"> dvdportatileamstrad " target="_blank">http://17.viaschietta.com/soluzionezelda/"> soluzionezelda http://13.ducasorrise.com/colonnavincentesuperenalotto/ " target="_blank">http://14.ducasorrise.com/affittocaseibiza/"> affittocaseibiza " target="_blank">http://6.viaschietta.com/ristorantecervia/"> ristorantecervia http://6.ducasorrise.com/fondopensioneprezzoagevolato/ " target="_blank">http://3.viaschietta.com/lotterianazionaleit/"> lotterianazionaleit " target="_blank">http://17.sovraletempie.com/previsionimeteoparma/"> previsionimeteoparma http://14.tostopiega.com/cercolavorocaravaggio/ " target="_blank">http://16.ducasorrise.com/uomoschiavidelledonna/"> uomoschiavidelledonna " target="_blank">http://2.viaschietta.com/soluzionethesuffering/"> soluzionethesuffering http://6.altruidismala.com/stoccolmanight/ " target="_blank">http://20.viaschietta.com/voloborgomanero/"> voloborgomanero 43d789d0c1abc57d95023e6c5441eb90

Gepost door: Codie | 28-10-06

Bradly 6dac30a4f28a5e42bd155fa6cfca6fda" target="_blank">http://18.ducasorrise.com/sgravifiscale/"> sgravifiscale http://16.sovraletempie.com/mariagraziamessina/ " target="_blank">http://16.ducasorrise.com/contrattoatermine/"> contrattoatermine " target="_blank">http://15.tostopiega.com/bedandbreakfastpalena/"> bedandbreakfastpalena http://18.tostopiega.com/romanegozi/ " target="_blank">http://12.altruidismala.com/finanziamentocupramarittima/"> finanziamentocupramarittima " target="_blank">http://6.altruidismala.com/paridispari/"> paridispari http://16.tostopiega.com/sole24orescuola/ " target="_blank">http://15.viaschietta.com/sempronianoappartamento/"> sempronianoappartamento " target="_blank">http://16.sovraletempie.com/romagnanosesia/"> romagnanosesia http://6.ducasorrise.com/personaggiogiardinofinzicontino/ " target="_blank">http://14.ducasorrise.com/dvdportatileamstrad/"> dvdportatileamstrad " target="_blank">http://17.viaschietta.com/soluzionezelda/"> soluzionezelda http://13.ducasorrise.com/colonnavincentesuperenalotto/ " target="_blank">http://14.ducasorrise.com/affittocaseibiza/"> affittocaseibiza " target="_blank">http://6.viaschietta.com/ristorantecervia/"> ristorantecervia http://6.ducasorrise.com/fondopensioneprezzoagevolato/ " target="_blank">http://3.viaschietta.com/lotterianazionaleit/"> lotterianazionaleit " target="_blank">http://17.sovraletempie.com/previsionimeteoparma/"> previsionimeteoparma http://14.tostopiega.com/cercolavorocaravaggio/ " target="_blank">http://16.ducasorrise.com/uomoschiavidelledonna/"> uomoschiavidelledonna " target="_blank">http://2.viaschietta.com/soluzionethesuffering/"> soluzionethesuffering http://6.altruidismala.com/stoccolmanight/ " target="_blank">http://20.viaschietta.com/voloborgomanero/"> voloborgomanero 43d789d0c1abc57d95023e6c5441eb90

Gepost door: Codie | 28-10-06

machine games Thank you!

Gepost door: Nicole | 30-10-06

play roulette Nice site!

Gepost door: Joan | 30-10-06

le jeu de hazard en ligne sûr Great work!

Gepost door: Karen | 30-10-06

best casino online Well done!

Gepost door: Mary | 30-10-06

play free video slots Thank you!

Gepost door: Pamela | 30-10-06

Jacques 7ab64db461493390d5154ba35c9ba516" target="_blank">http://17.signorcurato.com/computerimpazziti/"> computerimpazziti http://2.scalaapparve.com/ragazzaluxemburg/ " target="_blank">http://15.lapresenza.com/pirelliuomo/"> pirelliuomo " target="_blank">http://18.signorcurato.com/pornograssone/"> pornograssone http://4.scalaapparve.com/winrar351ita/ " target="_blank">http://11.tazzadivino.com/modotvservizio/"> modotvservizio " target="_blank">http://18.scalaapparve.com/assicurazionecellaligure/"> assicurazionecellaligure http://6.chesospettava.com/downloadgiococompletogratis/ " target="_blank">http://3.chesospettava.com/venditaufficiopuntastilo/"> venditaufficiopuntastilo " target="_blank">http://4.chesospettava.com/adocgroup/"> adocgroup http://17.lapresenza.com/amministrativa2006/ " target="_blank">http://12.tazzadivino.com/sigarocubano/"> sigarocubano " target="_blank">http://2.scalaapparve.com/lastminuterhemes/"> lastminuterhemes http://12.signorcurato.com/autonoleggioviareggio/ " target="_blank">http://9.signorcurato.com/compilationstriscia2004/"> compilationstriscia2004 " target="_blank">http://5.tazzadivino.com/parcodelcilento/"> parcodelcilento http://11.chesospettava.com/ristorantecamini/ " target="_blank">http://14.chesospettava.com/nuovafreelander2006/"> nuovafreelander2006 " target="_blank">http://16.tazzadivino.com/istitutocentralebanchepopolari/"> istitutocentralebanchepopolari http://4.signorcurato.com/diddlsfondi/ " target="_blank">http://5.signorcurato.com/valenziamestalla/"> valenziamestalla " target="_blank">http://12.scalaapparve.com/cameracommerciolucca/"> cameracommerciolucca http://17.tazzadivino.com/iacuzziidromassaggio/ " target="_blank">http://7.tazzadivino.com/volocortenogolgi/"> volocortenogolgi 4ce7428bac44375d286fd7596d3e8af8

Gepost door: Marion | 30-10-06

gambling and casinos Great work!

Gepost door: Sarah | 31-10-06

free on line games Thank you!

Gepost door: Tina | 31-10-06

play slot machines Thank you!

Gepost door: Lane | 31-10-06

free roulette online Good design!

Gepost door: Tina | 31-10-06

casino slot machine Thank you!

Gepost door: Troy | 31-10-06

De commentaren zijn gesloten.